7 tips om je bloemen langer vers te houden

Natuurlijk is het fijn wanneer je zo lang mogelijk van je prachtige bos bloemen kan genieten. Ik geef je in deze blogpost dan ook graag zeven handige tips om de levensduur van je duurzame boeket te verlengen!

 

Blijven je verse bloemen zomaar drie weken mooi? Dan heeft dat helaas weinig met de kwaliteit ervan te maken, maar wel met de hoeveelheid pesticides die gebruikt werden. Het rotten van bloemen is namelijk een heel natuurlijk proces dat gebeurt door de bacteriegroei in het water. Dat proces kan je vertragen door volgende stappen uit te voeren:

  • Knip een stukje van de stengels

 

Om ervoor te zorgen dat je bloemen zo goed mogelijk het water opnemen, knip je schuin een stukje van de stengels met een mesje of een kniptang. Je gebruikt hiervoor beter geen keukenschaar, want daarmee beschadig je de stengels waardoor de wateropname slechter is.


  • Schik de stengels in de vaas

 

Als je even de tijd neemt om de stengels mooi in de vaas te schikken, ben je zeker dat elke bloem voldoende plaats heeft. Zijn er overtollige bladeren? Hou je dan zeker niet in om deze te verwijderen. Bladeren die in het water hangen verrotten namelijk snel waardoor er bacteriën in het water terechtkomen.


  • Kies de juiste plaats

 

Ook de plek waar je je bloemen plaatst, is van belang. Zo hou je je boeket het best uit de buurt van een gevulde fruitmand, want bepaalde stoffen in onder andere bananen zorgen ervoor dat je bloemen vlugger verwelken. Daarnaast zet je ze beter niet in direct zonlicht of in de buurt van een verwarming, want zo verdampt het water sneller en dat komt je bloemen niet ten goede.


  • Gebruik eventueel een hulpmiddeltje

 

Er zijn veel mensen die zweren bij bepaalde hulpmiddeltjes om de bacterievorming tegen te gaan. Zo kan je bijvoorbeeld suiker, bleekwater of zelfs geldmuntjes in je water doen. Experimenteer gerust eens wat voor jou het best werkt! 


  • Ververs regelmatig het water

 

Ververs zeker om de twee dagen het water in de vaas en snij ondertussen weer een stukje van de stengels. Op die manier ga je de bacteriegroei tegen en kunnen de stengels het water opnieuw goed opnemen. Heb je geen tijd om het water volledig te verversen? Giet dan zeker wat vers water bij in de vaas.

 

Eén reactie

Geef een reactie

Dit delen:

Vind ik leuk:

Vind-ik-leuk Laden...
× Stuur een bericht
%d bloggers liken dit: