De meest gestelde vraag aan mij als bloemist

“Hoe zouden de bloemen er op jouw trouwdag uitzien?”. Dat is de vraag die ik het vaakst te horen krijg. In deze blogpost neem ik je graag mee in mijn privéleven en verklap ik jou mijn persoonlijke voorkeuren.

 

Verrassende vraag, toch? Ik krijg natuurlijk ook veel vragen rond het verzorgen van bloemen, maar toch is dit de vaakst gestelde vraag. Of ik ooit zal trouwen is nog een groot vraagteken. Ik zei ooit tegen mijn vriend Joachim dat trouwen voor mij niet per se hoeft. Je mag drie keer raden wat hij onthouden heeft van de voorbije vijf jaar. Maar of het nu (binnenkort) zal gebeuren of niet, uiteraard heb ik al uitvoerig nagedacht over hoe mijn bruidsboeket en de bloemen als decoratie er moeten uitzien.

 

 

 

 

 

 

Zoals veel nineties kids had ik een verslaving aan de serie Gossip Girl. De aflevering waarin Blair Waldorf en Chuck Bass met elkaar trouwen en de eenvoud van haar bruidsboeket staan dan ook in mijn geheugen gegrift. Het boeket van Blair is dé inspiratie voor mijn eigen bruidsboeket.

De grote ster op onze dag – naast mijn toekomstige en ik natuurlijk – is de pioenroos. Dat is mijn favoriete bloem aller tijden en mag dan ook niet ontbreken op deze belangrijke dag. Dat ik per se met deze bloem wil werken, heeft een belangrijk gevolg voor onze trouwdatum. Deze bloemen zijn namelijk enkel te vinden in mei en juni. Daarnaast heeft mijn keuze ook een invloed op het financiële plaatje, want pioenrozen zijn helaas niet de goedkoopste. Toch heb ik het er helemaal voor over!

Een bundel zachtroze pioenen

Voor mezelf kies ik dus een eenvoudig bruidsboeket: een strakke bundel zachtroze pioenen. Niet meer, maar zeker ook niet minder. Voor Joachim heb ik een boutonnière in mijn hoofd in dezelfde tinten als mijn bruidsboeket. Ook mijn bruidsmeisjes krijgen elk hun boeket pioenrozen, maar dan in het wit. En mijn papa en de getuigen vergeet ik natuurlijk ook niet. Zij krijgen een boutonnière zoals Joachim, net zoals de bruidsmeisjes in het wit.

Zelf wil ik geen kerkelijke dienst, dus zou ik graag een ceremonie organiseren op de feestlocatie. De ideale setting in mijn ogen? Een open veld met een grote tent en Pizza Stoof uit Leuven die ter plaatse pizza’s komt bakken. Helemaal niks fancy dus, maar nog zo gezellig! Voor de ceremonie zou ik graag grondstukken voorzien naast de stoelen die naar voren leiden. Die mogen er natuurlijk en wild uitzien. Over het feest zelf heb ik nog niet in detail nagedacht, maar één ding is zeker: bloemen moeten sowieso de eyecatcher zijn!

Hier een voorbeeld van moodboard en kleurenpallet dat je steeds ontvangt samen met de offerte.

2 reacties

Geef een reactie

Dit delen:

Vind ik leuk:

Vind-ik-leuk Laden...
× Stuur een bericht
%d bloggers liken dit: